ברוב המקרים, רופא המשפחה הוא הכתובת הראשונה שאליה פונים עם בעיה רפואית. אבל כשהתלונות חוזרות, ואין בדיקות, אין הפניה, ואין הקשבה – התחושה היא שמזניחים אותך כשאבחון חשוב מתעכב, הנזק עלול להיות חמור.
אנחנו כאן כדי לבדוק את מה שקרה, ללוות אתכם באופן אישי – ולהיאבק עבור הפיצוי שמגיע לכם.
מהי רשלנות רפואית של רופא משפחה?
רשלנות רפואית של רופא משפחה מתרחשת כאשר הרופא – שאחראי לזהות בעיה רפואית ראשונית, להפנות לבדיקות או לרופא מומחה ולעקוב אחרי תוצאות – לא פועל כפי שרופא סביר היה פועל באותן נסיבות.
זה יכול לבוא לידי ביטוי בהתעלמות מתלונות המטופל, חוסר הפניה לבדיקות חיוניות, אי מעקב אחרי תוצאות לא תקינות, או מתן טיפול שגוי.
כאשר כתוצאה מהתנהלות זו נגרם נזק למטופל – מדובר ברשלנות רפואית, וניתן לבחון אפשרות להגשת תביעה.
דוגמאות למקרי רשלנות רפואית של רופא משפחה
רשלנות מצד רופא משפחה יכולה להתרחש במצבים שונים, למשל:
אי הפניה לבדיקות או למומחים
רופא משפחה שאינו מפנה את המטופל לבדיקות נדרשות או לרופא מומחה – למרות סימנים מחשידים או תלונות חוזרות – עלול להחמיץ אבחון מוקדם של מחלות מסכנות חיים. לדוגמה, התעלמות מגוש בשד מבלי לשלוח לאולטרסאונד או כישלון בהפניה לקרדיולוג למרות כאבים חוזרים בחזה, עלולים לגרום לאבחון מאוחר מדי.
חוסר מעקב אחר תוצאות
חובה על רופא המשפחה לבדוק את תוצאות הבדיקות שהוא מזמין ולפעול בהתאם. התעלמות מבדיקות דם עם ערכים חריגים, או חוסר תגובה לתוצאה לא תקינה של ממוגרפיה או בדיקת שתן – עלולים לגרום להחמצת אבחנה בזמן קריטי, ובכך לפגוע בסיכויי ההחלמה.
מתן תרופות שגויות
מתן תרופה במינון לא נכון, רישום תרופה שהמטופל אלרגי אליה, או שילוב תרופות שגורם לתופעות לוואי מסוכנות – כל אלו מהווים רשלנות רפואית. רופא המשפחה חייב לוודא התאמה מלאה של הטיפול התרופתי, תוך בדיקת ההיסטוריה הרפואית של המטופל.
אבחנה שגויה של מחלה מסכנת חיים
יש מקרים בהם רופא המשפחה מזהה באופן שגוי מצב רפואי חמור כבעיה קלה וזמנית – לדוגמה, התייחסות לכאבים בחזה כ"מתח" במקום לבדוק התקף לב, או זלזול בכאבי ראש שמסתירים שבץ מוחי. אבחנה כזו לא רק מעכבת טיפול, אלא עלולה להוביל לפגיעה בלתי הפיכה או מוות.
התעלמות מתלונות חוזרות של המטופל
כאשר מטופל חוזר שוב ושוב עם אותן התלונות – חום, כאבים, עייפות כרונית – אך הרופא לא בודק לעומק או משנה את הגישה הטיפולית, מדובר בהתעלמות שעלולה להיחשב כרשלנות. על רופא משפחה להיות ערני להחמרה, שינוי דפוס או סימני אזהרה, ולא "להתייאש" מהמטופל.
למה רשלנויות עם רופא משפחה קורות?
עומס מטופלים
רופאי משפחה נדרשים לטפל בעשרות מטופלים ביום, לעיתים בפרקי זמן קצרים במיוחד. בעומס כזה, קשה להעניק לכל מטופל את מלוא תשומת הלב, מה שמוביל להחמצות.
חוסר תשומת לב לפרטים
כאשר הרופא מדלג על בדיקה גופנית, מתעלם מהיסטוריה רפואית או לא בוחן תוצאות קודמות – הטיפול עלול להפוך לשטחי וחסר אחריות.
חוסר תקשורת בין רופאים
היעדר סנכרון בין רופא המשפחה לרופאים מומחים או מכונים רפואיים גורם לכך שמידע חיוני עלול להישאר מחוץ לתמונה – ולעכב טיפול.
ניהול לקוי של רשומה רפואית
רישום שגוי או חסר בתיק הרפואי פוגע ברצף הטיפולי. במקרים מסוימים, זו הסיבה הישירה לכך שהמטופל לא הופנה לבדיקה בזמן או לא קיבל את הטיפול הדרוש.
איך מתנהלת תביעת רשלנות נגד רופא משפחה?
פגישת היכרות ובחינת המקרה
בשלב הראשון ניפגש אתכם ללא התחייבות, נקשיב לפרטי המקרה, ונבחן האם קיימת עילה לתביעה.
איסוף והשלמת התיעוד הרפואי
נבקש את כל המסמכים הרלוונטיים מהקופות, בתי החולים ומרפאות המומחים – כדי לבנות את התמונה המלאה של מה שקרה.
קבלת חוות דעת ממומחה רפואי
רופא מומחה בתחומו יבחן את החומר, ויקבע האם אכן הייתה רשלנות רפואית של רופא המשפחה – ואיך היא גרמה לנזק.
ניסוח והגשת כתב התביעה
משרדנו יגיש תביעה מפורטת, מבוססת ומדויקת, וינהל את ההליך המשפטי מול קופת החולים וחברות הביטוח.
מימוש הפיצוי
לאחר הצלחה בהליך,יתקבל פיצוי כספי משמעותי – בהתאם להיקף הנזק, ההשלכות הבריאותיות והכלכליות שלכם.
למה לבחור במשרדנו?
כשמדובר ברשלנות רפואית מצד רופא המשפחה – אי אפשר להתפשר על הייצוג. משרדנו מתמחה בלעדית בייצוג תובעים, מתוך שליחות לסייע לנפגעי רשלנות לקבל את שמגיע להם. מאחורינו ניסיון של עשרות שנים בתחום, עם הצלחות מוכחות בתביעות נגד קופות חולים, בתי חולים ורופאים בקהילה.
כל תיק אצלנו מנוהל על ידי צוות משפטי בכיר בליווי מומחים רפואיים מהשורה הראשונה. אנחנו מקפידים על ליווי אישי, עדכונים שוטפים, ושקיפות מלאה לכל אורך הדרך – מהפגישה הראשונה ועד לקבלת הפיצוי. כאן לא תהיו עוד תיק על המדף – אלא לקוחות שמגיע להם הצדק.
שאלות ותשובות
מתי טעות של רופא משפחה נחשבת לרשלנות?
כאשר רופא המשפחה לא פעל כפי שרופא סביר היה פועל באותן נסיבות - למשל, לא הפנה לבדיקות הכרחיות, התעלם מתסמינים ברורים, או לא עקב אחרי תוצאות - מדובר בסטייה מהסטנדרט הרפואי הנדרש. אם כתוצאה מכך נגרם נזק, מדובר ברשלנות רפואית שניתן לתבוע עליה.
האם אפשר לתבוע גם אם עברו שנים?
בדרך כלל ניתן להגיש תביעה תוך 7 שנים ממועד המקרה. עם זאת, במקרים שבהם הנזק התגלה רק מאוחר יותר - תקופת ההתיישנות תחל רק מהרגע שבו נודע על הקשר בין הרשלנות לנזק. כשמדובר בקטינים, הספירה מתחילה מגיל 18.
האם זה פוגע ברופא המשפחה?
לא. תביעות בגין רשלנות רפואית מוגשות נגד הגוף הרפואי (למשל, קופת החולים), והפיצוי משולם על ידי חברת הביטוח של המוסד - לא על ידי הרופא באופן אישי. אין סיבה לחשוש מלהגיש תביעה מוצדקת כאשר נגרם לכם נזק ממשי.