רשלנות רפואית בלידה

רשלנות רפואית בלידה – עו"ד ענת גינזבורג

עו"ד ענת גינזבורג מייצגת נפגעי רשלנות רפואית במקרים בהם נגרם נזק בלתי הפיך בהריון, לידה, בדיקות רפואיות, אישפוזים, ניתוחים, איחור באבחון.

עו"ד גינזבורג הינה בעלת ותק של מעל 30 שנים בתחום זה. מייצגת תובעים בלבד.

  • לשעבר סגנית פרקליטת מחוז ת"א (אזרחית)
  • יו"ר ועדת נכים תגמולים ושיקום בלשכת עו"ד
  • סגן יו"ר ועדת הנזיקין הארצית בלשכת עו"ד
  • בוגרת השתלמויות רפואה למשפטנים באוניברסיטת ת"א
  • חברת הנהלת האגודה לרפואה ומשפט
  • מרצה בפני פורומים וגופים רבים בתחום זה
  • מרכזת השתלמויות וימי עיון בתחום הנזיקין לעו"ד
  • מגשרת ובוררת מטעם לשכת עו"ד

משרדנו עובד עם מיטב המומחים הרפואיים בישראל.
עו"ד ענת גינזבורג מייצגת תובעים בלבד !!! ואינה מייצגת חברות ביטוח !!
משרדנו משרת לקוחות בכל רחבי הארץ.

עו"ד גינזבורג מטפלת בתביעות רבות של רשלנות בלידה, אשר גרמו לנכויות קשות לילוד, כדוגמת שיתוק מוחין, פיגור, פרע כתף וכיו"ב.

במקרים רבים הנזק שנגרם לוולד מקורו בהתרשלות המערכת הרפואית:

  • האטות במוניטור המעידות על מצוקה עוברית שאינן זוכות להתייחסות
  • ניהול הלידה כלידה רגילה למרות שיש צורך בניתוח קיסרי
  • אי מיומנות ו/או רשלנות בלידת ואקום /מלקחיים
  • חוסר מיומנות ו/או התייחסות של הצוות הרפואי

תינוקות הסובלים משיתוק מוחין, יסבלו כל חייהם מנכויות קשות ביותר, ולפיכך התביעה בגין רשלנות בלידה אשר גרמה לשיתוק מוחין תוגש בדרך כלל לבית המשפט המחוזי אשר סמכותו היא מעל 2.5 מליון ₪.

ראשי הנזק הנתבעים בתביעות רשלנות רפואית בלידה הם בעיקר:

  • כאב וסבל וקיצור תוחלת חיים (בהתאם למקרה הספציפי)
  • אובדן כושר השתכרות
  • עזרת צד ג'
  • ניידות (רכב)
  • התאמת דיור
  • אביזרים וציוד רפואי

התיישנות

יש לשים לב כי תביעת הוולד הסובל משיתוק מוחין מתיישנת בהגיעו לגיל 25 (18 שנה ועוד 7 שנים מאז הגיעו לגיל 18).

 כיצד מתנהלת תביעת רשלנות רפואית עקב רשלנות בלידה:

  • הכנת מסמכים רפואיים רלבנטיים עבור עו"ד, לרבות רישומים רפואיים מהאישפוז, רישומי מוניטור וכיו"ב.
  • פגישת ייעוץ עם עו"ד  העוסק ברשלנות רפואית.
  • עו"ד מעביר את המסמכים הרפואיים למומחה רפואי בתחום מיילדות וגניקולוגיה על מנת שיבדוק האם מדובר ברשלנות רפואית. במידה ולדעתו מדובר ברשלנות רפואית, המומחה הרפואי יכין חוות דעת מומחה.
  • כמו כן יש צורך בחוות דעת מומחה בתחום הנוירולוגיה שיחווה את דעתו על נכותו של הוולד נכון למועד חוות הדעת.
  • הגשת תביעה לביהמ"ש, אליה תצורף חוות הדעת של המומחים הרפואיים. הערכאה המשפטית  בתביעות של רשלנות בלידה היא בדרך כלל  בית המשפט המחוזי.

שכר הטרחה בתביעות רשלנות רפואית בלידה

  • שכר הטרחה משולם לפי אחוזים בסיום הטיפול בתביעה.
  • חלק ניכר מתביעות רשלנות רפואית מסתיים בפשרה לאחר הגשת כתב התביעה.

שאלות ותשובות בנושא תביעות עקב רשלנות רפואית בלידה

להלן שאלות נפוצות ותשובות בנושא רשלנות רפואית בלידה.

ש. אנו שומעים בזמן האחרון על לידות רבות שהסתיימו במוות של יולדת או בפגיעות של הרך הנולד.  כמי שמייצגת תובעים בתיקי רשלנות רפואית  –  באילו מקרים ניתן להצביע על רשלנות הצוות הרפואי במהלך הלידה. 

תשובה:  רשלנות רפואית בלידה יכולה לנבוע מסיבות רבות. בין היתר, אי ביצוע ניתוח קיסרי בדחיפות למרות מצוקה עוברית, הבאה , בין היתר, לביטוי בהאטות דופק של עובר במוניטור, התעלמות ממצבי חירום המצריכים ביצוע מיידי של ניתוח קיסרי על מנת למנוע נזק בלתי הפיך לעובר ולאם , למשל אי התקדמות של לידה ספונטנית למרות זירוז, כשל בהפעלת אמצעים מכניים כגון לידת וקום או לידת מלקחיים, ביצוע כושל של ניתוח קיסרי , התעלמות מקרע ברחם,   חוסר איבחון של תינוק בעל משקל גבוה , מה שעלול לגרום לסיבוך של פרע כתף וכיו"ב.

ש. מה הנזק שיכול להיגרם לאם ולתינוק עקב רשלנות רפואית במהלך לידה?

תשובה :
רשלנות רפואית בלידה עשויה לגרום לנכויות בלתי הפיכות הן לרך והן לאם , ואף למוות של האם /התינוק. רשלנות רפואית בלידה עלולה לגרום לשיתוק מוחין, שנגרם כתוצאה מכך שבמהלך הלידה לא הגיע די חמצן למוחו של העובר, מה שגורם לו לנכויות קשות ביותר בכל המישורים. רשלנות רפואית עלולה לגרום לכך שבמקום לצאת מבית החולים עם תינוק בריא, יוצאת האם מבית החולים עם תינוק נכה לכל ימי חייו. לאחרונה הגשתי תביעה במקרה בו ביה"ח בדרום הארץ גרם לתינוק מיד לאחר לידתו לכוויות קשות , והותיר אותו עם נכויות נפשיות ופיזיות קשות ביותר.

ש. מה  היית מייעצת למשפחה הסוברת שארעה רשלנות רפואית בלידה  – לעשות? למי לגשת? 

תשובה :
הטיפול בילד פגוע , הסובל משיתוק מוחין מצריך משאבים רבים ביותר, והתמודדות יום יומית של המשפחה עם מצב מורכב זה. משפחה המגדלת ילד הסובל משיתוק מוחין, זקוקה למשאבים כספיים רבים על מנת להתמודד עם הצרכים המיוחדים של התינוק, לכל ימי חייו. לפיכך, במידה וההורים סבורים כי מצבו של הילד/ה נגרם עקב רשלנות רפואית בלידה, רצוי לפנות לעו"ד המתמחה בנזיקין ורשלנות רפואית לבדיקת האפשרות להגשת תביעה נגד ביה"ח.  בשלב הראשון, עו"ד יקבל מידע אודות המקרה מההורים, ויאסוף את הרשומה הרפואית מביה"ח, הן בהתייחס לאם והן בהתייחס לתינוק, וכמו כן את הרשומה הרפואית בקופ"ח המתייחסת למעקב ההריוני ולטיפול בתינוק מאז לידתו אצל הרופאים השונים.
לאחר קבלת החומר הרפואי, עו"ד יתייעץ עם מומחה בתחום מיילדות וגניקולוגיה, על מנת שיחווה דעתו נוכח הרשומה הרפואית, האם מדובר ברשלנות רפואית.
במידה והמומחה סבור כי היתה רשלנות רפואית בלידה, יש לפנות למומחה לרפואת ילדים בתחום הנכות הספציפית, ובמקרה של שיתוק מוחין מדובר במומחה לנוירולוגית ילדים, על מנת שיחווה את דעתו בדבר הקשר הסיבתי בין הרשלנות בלידה לבין נכותו של הילד, דרגת נכותו של הילד, והצרכים המיוחדים להם הוא נזקק. במידה והמומחה קובע כי קיים קשר סיבתי ניתן להתקדם לשלב הבא : הגשת תביעה לביהמ"ש.

ש. על מה מפצה ביהמ"ש בתביעות של רשלנות רפואית בלידה? 

תשובה :
הפיצויים המגיעים במקרים שעניינם רשלנות רפואית בלידה שכתוצאה ממנה נגרם לוולד שיתוק מוחין או נכות קשה אחרת , הינם גבוהים ביותר , ומטרתן להיטיב את נזקו הקשה של הילד הסובל מנכויות קשות, לממן עלויות טיפולים יקרים, מטפלים, אביזרים שונים, ניידות, פיצויים בגין חוסר היכולת לצאת למשק העבודה, פיצויים בגין הפגיעה קשה באיכות חייו, הכאב והסבל כאבו, וכיו"ב.
תביעת רשלנות רפואית בלידה תכלול בדרך כלל את ראשי הנזק הבאים : הפסדי השתכרות לעתיד של הילד, לרבות הפסד תנאים סוציאליים, פנסיה וכו' של הילד הפגוע לולא נגרמה נכותו,  עזרת צד ג' ועזרת מיטיבים ( ההורים והמשפחה ) לעבר ולעתיד. ( יש לקחת בחשבון בגין רכיב נזק זה לעיתים שני מטפלים ) הפסדי השתכרות לעבר ולעתיד של ההורים וכמו כן הפסד תנאים סוציאליים, פנסיה של ההורים, עקב הצורך לטפל בתינוק הפגוע, התאמת דיור לילד הפגוע ומשפחתו ,הוצאות רפואיות, אביזרים רפואיים וכו'. הוצאות שיקום ( פיזיוטרפיה, קלינאי תקשורת, הידרותרפיה וכיו"ב) הוצאות מחיה מיוחדות וציוד מתכלה ( חיתולים , עזרי שיקום וכיו"ב ), שעורים פרטיים, עזרי מיחשוב מיוחד וכו'. שימוש מוגבר באביזרים חשמליים, באביזרי הבית השונים, לרבות מיזוג אוויר מוגבר .הוצאות בעבור בלאי מוגבר של ביגוד והוצאות בגין ביגוד מיוחד, צורכי כביסה מוגברים ושימוש מוגבר באביזרי הבית.הוצאות נסיעה מוגברות. עלות רכישת רכב, החלפתו והתאמתו לצרכיו של הילד הפגוע במומו, לרבות שימוש לפי הצורך ונהג שיסיע את התובע.כאב וסבל , פגיעה באיכות חיים, פגיעה בסיכוי להקים משפחה קיצור תוחלת חיים מסך הפיצוי ינוכו גמלאות המוסד לביטוח לאומי לעבר ולעתיד.

ש. מה מועד ההתיישנות בתביעות אלו ? 

תשובה : יש לשים לב כי לילד הפגוע קמה זכות תביעה עד גיל 25 שנה בלבד!! – דהיינו 7 שנים מאז הגיעו לגיל בגרות – 18 שנה.

להערכת סיכוי ושווי תביעתך ללא התחייבות נא מלא את הפרטים הבאים ונחזור אליך

או חייגו:

ענת גינזבורג, משרד עורכי דין, נוטריון ומגשרים ידאג לכם לפיצוי הטוב ביותר!

להערכת סיכוי ושווי תביעתך ללא התחייבות, חייג עכשיו או מלא את הפרטים הבאים ונחזור אליך

דילוג לתוכן