עורך דין תאונות דרכים

משרדנו מתמחה ביצוג וליווי נפגעי תאונות דרכים, נהגים, נוסעים, הולכי רגל וכו', החל משלב הפגיעה, טיפול ראשוני, יצוג מול חברות הביטוח בתביעות לפיצוים לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. משרדנו מטפל בהשגת פיצויים מירביים לנפגעי תאונות דרכים, ורשם לזכותו תקדימים רבים אף בתחום זה.

עו"ד ענת גינזבורג – יצוג נפגעי תאונות דרכים

משרד עו"ד ענת גינזבורג מטפל ומייצג נפגעים בתביעות רבות בגין פציעות בתאונות דרכים \ מקרי מוות שאירעו כתוצאה מתאונות דרכים, לרבות תאונות של נפגעי תאונות דרכים עם פגיעות /חבלות ראש קשות/נזק מוחי, פגיעות בעמוד השדרה, (קוודרופלגיה, פרפלגיה, המיפלגיה  וכו'), פגיעות רב מערכתיות וכיו"ב.

פציעה בעקבות תאונת אופנוע או תאונות טרקטורון? – פנה היום לבדיקת זכאותך לפיצויים. אנו מייצגים תביעות פיצוי תאונות דרכים.

למה צריך להפגש עם עורך דין תאונות דרכים?

קשה ביותר להתמודד מול חברות הביטוח לבד ולקבל זכויות ופיצויים ללא ייצוג עורך דין תאונות דרכים. ייעוץ נכון יוביל לפיצוי המתחייב.

נפגע/ת!! במידה ואת/ה ו/או קרוב משפחתך נפגעתם בתאונת דרכים נא הצטייד במסמכים הבאים: דו"ח משטרה על הארוע ( יש להודיע למשטרת ישראל מייידית על תאונה עם נפגעים ), רשיון נהיגה בתוקף, רשיון רכב, פוליסת ביטוח חובה של הרכב בו נהגת/נסעת, תעודת חדר מיון, תעודות ואישורים רפואיים לרבות אישורי טיפולי פיזיוטרפיה, רפואה משלימה וכיו"ב, קבלות וחשבוניות, תלושי שכר וכיו"ב).

מחפש עורך דין לתביעת ביטוח? עורכי הדין לתאונות דרכים במשרדנו בעלי ניסיון וותק רב שנים בתחום.

להלן תשובות לשאלות נפוצות בנושא תביעות תאונות דרכים וייצוג עורך דין:

אדם נפצע בתאונת דרכים. מה עליו לעשות? את מי תובעים?

נהג רכב או נוסע ברכב זכאי עפ"י חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים לקבל פיצוי כספי עקב נזקי הגוף שנגרמו להם בתאונת דרכים, מחברת הביטוח שביטחה בביטוח חובה את הרכב בו נסעו.

חברת הביטוח המבטחת את הרכב בביטוח חובה היא האחראית על פיצוי הנהג/הנוסע. אין כל קשר לשאלה האם התאונה נובעת מרשלנותו של הנהג או של נהג הרכב השני, משום שעפ"י החוק חברת הביטוח המבטחת בביטוח חובה את הרכב היא כאמור זו שתפצה את הנפגע, ללא קשר לשאלה מי אחראי לתאונה.אף במקרה של הולך רגל למשל, או רוכב אופניים, שנפגעו ע"י רכב, על חברת הבטוח המבטחת את הרכב לפצות את הנפגע.

להערכת שווי תביעה – ושיחה ללא התחייבות עם עו"ד תאונות דרכים – התקשרו אלינו 03-6958860

מה קורה בתאונות של פגע וברח? או במקרים שהנהג שפגע בהולך רגל לא היה מבוטח בביטוח חובה? או במקרה בו נפצע נוסע ברכב אולם הנהג לא היה מבוטח בפוליסת ביטוח חובה?

לשם כך הוקמה "קרנית", קרן ממשלתית, שתפקידה לפצות את אותם נפגעים, והפיצוי שיתקבל ע"י קרנית אינו שונה מזה שיתקבל ע"י חברת ביטוח רגילה.

3. מה קורה במצב בו אדם , הולך רגל , מעורב בתאונת שרשרת למשל, כך ששתי מכוניות אחראיות לפציעתו?

במקרה כזה עליו לתבוע את חברות ביטוח החובה של 2 המכוניות, שאחרת יקבל פיצוי חלקי בלבד.

4. מה קורה בתאונות אופנוע?  אופנוע שנפגע ע"י רכב נוסע? איזה חב' ביטוח אחראית להטבת נזקי האופנוען?

פול חברות הבטוח הישראלי  ( " הפול "), הוא חברת הביטוח המבטחת רוכבי אופנוע בבטוח חובה , והיא חברת הביטוח המפצה את נהג האופנוע על נזקיו.

5. מה קורה במקרה שאדם נפצע בתאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה?  האם ניתן לתבוע בנוסף למוסד לבטוח לאומי גם את חברת ביטוח החובה של הרכב?

התשובה חיובית. אדם נפצע בדרך לעבודה, או בדרך חזרה לביתו, או בנהיגה במהלך לעבודה, זכאי להגיש הן תביעה לדמי פגיעה ולאחר מכן תביעה לנכות למוסד לביטוח לאומי והן תביעה לחברת ביטוח החובה בגין נזקי הגוף שנגרמו לו.

לנפגע עומדת זכות לקבל פיצויים מחברת הבטוח, אולם מהפיצוי יקוזזו הגמלאות והכספים שיתקבלו מהמוסד לביטוח לאומי.

המוסד לביטוח לאומי יעמיד את הנפגע בפני ועדות רפואיות לקביעת דרגת נכותו, אולם בכל מקרה במידה ויקבע כי מגיעה לו גמלה חודשית היא תשתלם מתוך 75% מהשכר שהשתכר ערב התאונה.

6. מה קורה כשאדם נפגע קשה בתאונה ויש צורך בעזרה כספית דחופה? כגון טיפול 24 שעות ביממה, או אדם המאושפז בבית חולים לאחר התאונה, אינו מקבל שכר ועליו לפרוע תשלומים שוטפים? כגון שכר דירה, משכנתא, ארנונה, מזון, מטפלת סיעודית התאמת הבית לצרכי הניזוק ( במקרה שהוא זקוק לכסא גלגלים ) וכיו"ב? 

במקרה כזה קיים מנגנון בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים ששמו "תשלום תכוף". הנפגע או משפחתו פונים בדרישה מלווה בתצהיר לחברת הבטוח אשר ביטחה בביטוח חובה את הרכב, מלווה במסמכים המאמתים את האמור דרישה לתשלום תכוף ועל חברת הבטוח לאשר תשלום תכוף בתוך 60 יום. במידה ולא יועברו כספים כנדרש, יפנו הניזוק או משפחתו בתביעה לתשלום תכוף לביהמ"ש.

7. על מה מפצות חברות הביטוח את הניזוק? מה מגיע לניזוקים לקבל מחברת הביטוח במקרה של פציעה בתאונות דרכים?

ניתן לתבוע מחברת הביטוח בביהמ"ש פיצוי עבור ראשי נזק כגון הפסדי שכר לעבר ולעתיד, הפסדי כושר השתכרות, הפסדים בגין  תנאים סוציאליים סוציאליים ( פנסיה, גמל , קרן השתלמות וכיו"ב), הוצאות רפואיות לעבר ולעתיד  ( כגון  הוצאות עבור טפול תרופתי, ביקורי מומחים , הוצאות רפואיות מעבר לסל בריאות כגון רפואה אלטרנטיבית וכיו"ב), הוצאות נסיעה או מימון רכב אוטומטי או נסיעות במוניות, ( תלוי בחומרת הפציעה ), פיצוי בגין כאב וסבל ( נלקחים בחשבון גילו של הניזוק, מועד התאונה, כמה ימים אושפז וכיו"ב). הפיצוי עבור אובדן ההשתכרות ניתן בדרך כלל  עד גיל 67, אולם במקרה של מקצועות חופשיים ניתן לקבל פיצוי עד גיל מבוגר יותר כגון 75 ואף יותר. כמו כן ניתן פיצוי עבור עזרה בעבודות הבית / טיפול וכו'. משפחתו של הניזוק שסייעה לו זכאית לקבל אף היא פיצוי ( עזרת מיטיבים ).

במקרה של פציעה קשה זכאי הנפגע /משפחתו לקבל בנוסף על האמור לעיל פיצוי עבור התאמת הדירה לצרכיו, ציוד ביתי , ציוד סיעודי, אביזרים שיקומיים, אישפוז במוסד סיעודי/ מימון מטפל/עזרה צמודה, רכב, התאמת רכב, טיפולים רפואיים ופארא-רפואיים , רכישת ציוד מתכלה ( חיתולים חד פעמיים , תחתונים וכיו"ב), מיזוג אוויר, כביסה מוגברת כיו"ב.

8. כיצד קובע ביהמ"ש מה גובה הפיצוי שזכאי הנפגע לקבל מחברת הבטוח?

יחד עם כתב התביעה מוגשת לבית המשפט בקשה למינוי מומחים רפואיים, בשטחים בהם נפגע הניזוק בתאונה. למשל, אם נפגע בברכיו, יש לבקש מינוי אורטופד, אם מדבור בתאונה עם חבלת ראש, יש לבקש מינוי נוירולוג, ובמידה כשחבלת הראש גרמה לבעיות נפשיות יש לבקש מינוי פסיכיאטר. לבקשה יש לצרף רישומים רפואיים של הרופאים המטפלים בניזוק. השופט מעיין בחומר, ועל סמך התרשמותו הוא קובע באיזה שטחים ימונה מומחה רפואי ומיהו המומחה.

9. מי נושא בשכ"ט המומחים הרפואיים שביהמ"ש ממנה?

לאחרונה תוקן החוק, לביהמ"ש הסמכות לקבוע מי ישלם את שכ"ט , ובדרך כלל נקבע כי חברת הביטוח המבטחת את הרכב בביטוח החובה היא שתממן את עלות שכר טרחת המומחים הרפואיים.

רצוי להתייעץ עם עורך דין תאונות דרכים מיומן ומצוי בתחום בטרם נקיטת צעדים כלשהם.

 

שאלות ותשובות בנושא תאונות דרכים ועריכת דין

מתי עלי לפנות לעורך דין תאונות דרכים?

כאשר נפגעת בתאונת דרכים, בין אם כנהג, הולך רגל או רוכב אופניים/ קורקינט, ונגרם לך נזק פיזי/נפשי יש לפנות לעורך דין. חשוב לדעת כי גם מקרים שהם אינם "קלאסיים" כגון תאונה עצמית או התנגשות בין כלי רכב עשויים להיכנס לגדר "תאונת דרכים". יש חשיבות בפנייה מהירה ככל הניתן לעורך הדין, אשר יוכל ללוות את הנפגע מרגע התאונה.

באיזה אופן עורך דין תאונות דרכים יכול לסייע לי?

בעזרת עורך הדין אשר מתמחה בתחום, הנפגע יוכל לממש את זכויותיו. חשוב לדעת כי לאחר פגיעה בתאונת דרכים עשויים להיות מספר גופים רלוונטיים, לרבות חברת הביטוח של הרכב המעורב, המוסד לביטוח לאומי וביטוחים ופרטיים. עורך הדין יידע באיזה אסטרטגיה להשתמש בתיק, האם להגיש תביעה בבית או משפט או להתנהל בדרך אחרת, ואיך למקסם את תביעתו של הנפגע, בין אם בפשרה, הוכחות ופסק דין. יש חשיבות לליווי משלב מוקדם ועד לשלב הסופי בהליך.

מהם ראשי הנזק בתביעה לפי חוק הפלת"ד [ חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים ] ?

ראשי הנזק העיקריים בתביעה הינם: אובדן הפסדי השתכרות – כיצד הנכות הרפואית אשר מתורגמת לנכות תפקודית פגעה בכושר ההשתכרות לעבד ולעתיד של הנפגע. כאב וסבל – בתביעה לפי חוק הפלת"ד נעשית על בסיס הנכות הרפואית ומרכיבים נוספים. עזרה צד ג'. הוצאות רפואיות.

איזה גוף ניתן לתבוע כאשר אין חברת ביטוח לצד הפוגע?

במקרים בהם לרכב הפוגע אין חברת ביטוח או שמדובר בתביעת "פגע וברח" ניתן להגיש את התביעה נגד " קרנית" – קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים שהוקמה כתאגיד מטעם המדינה.

האם קיימת תקופת התיישנות בתביעות בגין תאונות דרכים?

תקופת התיישנות לאחר תאונת דרכים הינה 7 שנים.

כיצד מתנהלים במקרה של תאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה?

תאונת דרכים שקרתה בדרך לעבודה, בדרך מהעבודה או בזמן העבודה נחשבת גם לתאונת עבודה. במקרה זה יש להגיש תביעה גם למוסד לביטוח לאומי להכרה כנפגע עבודה, וזאת בנוסף לתביעה נגד חברת הביטוח הרלוונטית. חשוב לדעת שמסכום הפיצויים שיתקבלו מחברת הביטוח מנכים את הסכום שהתקבל ויתקבל מהביטוח הלאומי. יש מספר מסלולים עיקריים בהם ניתן על פי חוק להתנהל, כל מקרה הוא לגופו ולשיקול דעתו של עורך דין המטפל, על מנת למצות את זכיותיו של הנפגע.

להערכת סיכוי ושווי תביעתך ללא התחייבות נא מלא את הפרטים הבאים ונחזור אליך

או חייגו:

ענת גינזבורג, משרד עורכי דין, נוטריון ומגשרים ידאג לכם לפיצוי הטוב ביותר!

להערכת סיכוי ושווי תביעתך ללא התחייבות, חייג עכשיו או מלא את הפרטים הבאים ונחזור אליך

דילוג לתוכן